Producenci

Ostatnio przeglądane

Informacja

Obniżka! Celiakia-porady lekarzy i dietetyków Zobacz większe

Celiakia - porady lekarzy i dietetyków

9788320044966

Nowy produkt

Dziedzina: Żywienie
Seria wydawnicza:INSTYTUT ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA ZALECA
Autorzy:Mirosław Jarosz, Jan Dzieniszewski
Wydawnictwo:Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Stron: 108
ISBN:9788320044966
Rok wydania: 2005
Wydanie: 1
Oprawa: miękka
Format: A5

Więcej szczegółów

Produkt dostępny

18,75 zł brutto

-25%

25,00 zł brutto

Więcej informacji

Celiakia może przyjmować różne postacie - od łagodnych do bardzo ciężkich, a jej powikłania mogą stanowić nawet zagrożenie dla życia. Jedynym sposobem na uniknięcie objawów chorobowych jest dieta bezglutenowa. W tym poradniku Czytelnik znajdzie rady, jakie produkty spożywcze nie zawierają glutenu, jak komponować dietę bezglutenową, aby zapewnić organizmowi niezbędne składniki odżywcze, a także jakie leki oraz preparaty witaminowe i mineralne można bezpiecznie zażywać. Książka zawiera praktyczne porady i zalecenia specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Mogą z niej korzystać zarówno pacjenci, jak i lekarze podstawowej opieki zdrowotnej.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 innych produktów w tej samej kategorii: