Producenci

Ostatnio przeglądane

Informacja

Obniżka! Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka 2014 Zobacz większe

Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka NOWOŚĆ

PZWL:9788320048674

Nowy produkt

Autorzy:Helena Ciborowska, Anna Rudnicka
Wydawnictwo:Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Copyright: 2014
Rok wydania: 2017
Edycja: Kolejne wydanie
Stron: 660
ISBN:9788320048674
Wydanie: 4 uaktualnione i uzupełnione
Oprawa: miękka
Format: B5 dodruk

Więcej szczegółów

Produkt dostępny

104,25 zł brutto

-25%

139,00 zł brutto

Więcej informacji

To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność. Zawiera on:
• omówienie podstaw żywienia człowieka – od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych
• aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami
• omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych.
Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 innych produktów w tej samej kategorii: