Ostatnio przeglądane
Autorzy:Dariusz Włodarek, Ewa Lange,...
PZWL:9788320048612
Nowy produkt
Autorzy:Dariusz Włodarek, Ewa Lange, Lucyna Kozłowska
Wydawnictwo:Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Copyright: 2014
Rok wydania: 2014
Edycja: Pierwsze wydanie
Stron: 462
ISBN:9788320048612
Wydanie: 1
Oprawa: miękka
Format: B5
Produkt dostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Nowoczesna publikacja dotycząca podstaw żywienia człowieka, a także żywienia w różnych schorzeniach z uwzględnieniem dietoprofilaktyki.
W książce uwzględniono aktualny stan wiedzy dotyczącej zapotrzebowania energetycznego, roli węglowodanów, białka, tłuszczów, witamin i mikroskładników w żywieniu człowieka oraz ich znaczenie w terapii chorób.
Omówiono również aktualnie rekomendowane zasady dietoterapii w takich schorzeniach, jak: otyłość, cukrzyca, dna moczanowa, choroby związane z rozwojem miażdżycy, nadciśnienie tętnicze, przewlekła choroba nerek, kamice układu moczowego, niedokrwistość, celiakia, fenyloketonuria, alergie pokarmowe, choroba refluksowa przełyku, choroba wrzodowa, zespół jelita drażliwego i przewlekłe zapalenie trzustki.
Publikacja będzie doskonałym źródłem praktycznej wiedzy z zakresu dietoterapii dla osób profesjonalnie zajmujących się dietetyką, studentów dietetyki i pielęgniarstwa oraz wszystkich zainteresowanych tą tematyką.
Wydawnictwo MedpharmWydanie I polskie pod...
Wydawnictwo GalaktykaHAMID MONTAKABLiczba stron...
Pod redakcją Elżbiety PoniewierkiRok wydania...
Autorzy:Mirosław Jarosz, Iwona...