Producenci

Ostatnio przeglądane

Informacja

Obniżka! FOTOGRAFIA ŻYWNOŚCI OD KUCHNI Zobacz większe

FOTOGRAFIA ŻYWNOŚCI OD KUCHNI

9788375792997

Nowy produkt

Autor TERI CAMPBELL
Liczba stron 208
Format 190x240
Oprawa miękka
ISBN 9788375792997
Data wydania 17 marca 2014r.

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

28,39 zł brutto

-43.1%

49,90 zł brutto

Więcej informacji

Zawodowy fotograf żywności Teri Campbell, nazywany mistrzem oświetlenia, w tej pięknie ilustrowanej książce prezentuje szczegółowe porady, dzięki którym twoje zdjęcia nabiorą zupełnie nowego wyrazu. Szczegółowe schematy ustawienia dynamicznych kompozycji, omówienie pracy ze sprzętem, w tym m.in. z lampami błyskowymi, dyfuzorami oraz ekranami odbijającymi światło – to wszystko pomoże ci stworzyć doskonałe obrazy.


Teri Campbell dzieli się swoim doświadczeniem zdobytym podczas realizacji profesjonalnych sesji, wśród których można wymienić fotografowanie pizzy z ciągnącym się serem, stworzenie doskonałego ujęcia przedstawiającego nalewanie mrożonej herbaty oraz sesję zdjęciową nasion fasoli pieczonych na prawdziwym ogniu w jego pracowni. Campbell omawia także stosowane przez siebie techniki edycji obrazu w Adobe Camera Raw i Adobe Photoshop w celu uzyskania zdjęć, którym nie sposób się oprzeć.

 

 

W czasach rosnącej popularności stron internetowych i blogów poświęconych gotowaniu umiejętność wykonania dobrej fotografii żywności nabiera coraz większego znaczenia. Apetyczne uchwycenie na zdjęciu potraw i napojów jest tylko pozornie proste, dlatego warto poznać tajniki tego rzemiosła. Teri Campbell pokazuje na konkretnych przykładach, jak uzyskać zamierzone efekty. Dzięki jego poradom dopracujesz swój warsztat, a schematy aranżacji oświetlenia oraz szczegółowe opisy przebiegu sesji pomogą ci rozwinąć skrzydła w dziedzinie fotografii kulinarnej.

Marcin Grabowiecki, Fotopolis.pl

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

10 innych produktów w tej samej kategorii: