Producenci

Ostatnio przeglądane

Informacja

Obniżka! Żywienie w chorobach kostno-stawowych Zobacz większe

Żywienie w chorobach kostno-stawowych

9788320041194

Nowy produkt

Dziedzina: Żywienie
Autorzy:Zofia Wieczorek-Chełmińska
Wydawnictwo:Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Stron: 184
ISBN:9788320041194
Rok wydania: 2011
Wydanie: 1
Oprawa: miękka
Format: A5

Więcej szczegółów

Produkt dostępny

71,20 zł brutto

-20%

89,00 zł brutto

Więcej informacji

O ogromnym wsparciu, jakie w leczeniu różnorodnych schorzeń może dać prawidłowa dieta, nie trzeba przekonywać. Problem jest tylko w tym, aby stosując się do zaleceń lekarza jeść nie tylko zdrowo, lecz również smacznie.
W książce omówiono niektóre z chorób układu kostnego, ich przyczyny, jak: brak ruchu, niewłaściwe żywienie, uwarunkowania genetyczne, przeciążenie, nadwaga, przewlekły stres, zaburzenia w układzie immunologicznym, zakażenia, wpływ klimatu oraz objawy, z których najważniejszym jest ból pojawiający się okresowo lub mający charakter przewlekły.
Przedstawiono również zapotrzebowanie organizmu na energię i składniki odżywcze, przedstawiono charakterystykę produktów spożywczych, w tym żywności modyfikowanej genetycznie, ważniejsze choroby układu kostno-stawowego oraz rolę wolnych rodników w ich powstawaniu.
Znaczną część książki Autorka poświęca przykładowym jadłospisom i wybranym przepisom na potrawy mające zastosowanie w chorobach układu kostnego. Zaproponowane potrawy, zawierające mniej niż 120 kilokalorii, mogą być wykorzystane w dietach redukcyjnych.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 innych produktów w tej samej kategorii: