Ostatnio przeglądane
Wydawnictwo GalaktykaMICHELLE...
GALA:9788375795202
Nowy produkt
Wydawnictwo Galaktyka
MICHELLE KEOGH
Liczba stron 192
Format 200 x 218
Oprawa miękka
ISBN 9788375795202
Data wydania 28.09.2016 r.
Produkt dostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz zasady suszenia poszczególnych produktów oraz zapoznasz się ze wskazówkami, które pozwolą ci uniknąć podstawowych błędów. W książce znajdziesz cenne informacje na temat:
• zalet domowego suszenia żywności;
• mechanizmu działania dehydratora;
• wyboru odpowiedniego dehydratora i innych akcesoriów kuchennych;
• zasad bezpieczeństwa żywnościowego;
• metod pozwalających na zachowanie smaku i koloru suszonych produktów;
• produktów najlepiej nadających się do suszenia;
• czynników wpływających na czas suszenia żywności;
• sposobów przygotowywania żywności do suszenia;
• przechowywania wysuszonych produktów. Suszone produkty to świetna przekąska, ale też niezwykły dodatek w naszej codziennej kuchni. Suszone owoce czy orzechy mam zawsze pod ręką w aucie, gdy dopadnie mnie głód. Suszone mięso, warzywa i zioła często goszczą w moim menu, bo są bardzo aromatycznym składnikiem dań. Ważne, by suszonki były dobrej jakości, bez zbędnych dodatków czy szkodliwych polepszaczy. Najlepiej robić je samemu. Z tą książką – prawdziwą encyklopedią suszenia żywności – nie będzie to wcale skomplikowane, a za to ile da przyjemności dla podniebienia i korzyści zdrowotnych!
Wydawnictwo MedpharmCurtis D. Klaassen, John B....
Wydawnictwo GalaktykaAutor: LEANNE...
Autorzy:Zofia Błach-Olszewska, Wanda...
Wydawnictwo GalaktykaSHARON MOALEMLiczba stron...