Ostatnio przeglądane
Autorzy:Maria...
PZWL:9788320049510
Nowy produkt
Autorzy:Maria Szustakowska-Chojnacka
Wydawnictwo:Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Copyright: 2007
Rok wydania: 2015
Stron: 492
ISBN:9788320049510
Wydanie: 1
Oprawa: miękka
Format: B5
Edycja: Dodruk
Produkt dostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Jest to pierwsze wydanie poradnika, przygotowanego przez doświadczoną technolog żywienia i dietetyczkę. Książka zawiera informacje o 100 popularnych roślinach powszechnie stosowanych w kuchni. Autorka opisuje owoce krajowe i egzotyczne, warzywa, zioła lecznicze i przyprawy, które odgrywają znaczną rolę w żywieniu człowieka i mają wpływ na jego zdrowie (niektóre z nich przeciwdziałają powstawaniu chorób lub wspomagają ich leczenie). Nie zapomina też o używkach, takich jak: kawa, herbata, kakao. Książka zawiera również ponad 900 przepisów na smaczne potrawy: zupy, dania główne, przystawki, sałatki, ciasta, desery, napoje, nalewki i konfitury pochodzące z kuchni polskiej i różnych krajów świata. A w tabelach są zebrane informacje o zawartości składników odżywczych w różnych roślinach i przetworach oraz zalecane normy żywieniowe.
Wydawnictwo MedpharmAutor: Andrzej Kasprowicz,...
Wydanie: Warszawa, I, 2017Autor: Prof. dr hab....
Wydawnictwo EDRAM. Riedl 192 strony2016format:...
BOŻENA ŻAK-CYRANLiczba stron 208Format 145 x...