Producenci

Ostatnio przeglądane

Informacja

Obniżka! Chemia żywności Tom 1 PWN Zobacz większe

Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności PWN

PWNW:9788301196257

Nowy produkt

Wydanie: Warszawa, 1, 2018
Copyright: 2017
Redakcja naukowa: Zdzisław Sikorski, Hanna Staroszczyk
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Typ oprawy: miękka
Data premiery: 02.10.2017
Redakcja:    Zdzisław Sikorski, Hanna Staroszczyk
Język wydania:    polski
ISBN:    9788301196257
EAN:    9788301196257
Liczba stron:    458
Wymiary:    16.5x23.5cm
Waga:    0.76kg

Więcej szczegółów

Produkt dostępny

87,20 zł brutto

-20%

109,00 zł brutto

Więcej informacji

Chemia żywności Tom 1
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.
Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.

W tomie 1 opisano:

zakres i rolę chemii żywności;
budowę surowców i produktów żywnościowych;
udział, właściwości oraz rolę wody, składników mineralnych, sacharydów, lipidów, białek i niebiałkowych związków azotowych;
występowanie i właściwości naturalnych barwników surowców żywnościowych oraz związków zapachowych i smakowych;
interakcje składników żywności;
składniki i reakcje wpływające na reologiczne cechy żywności.
Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

20 innych produktów w tej samej kategorii: