Producenci

Ostatnio przeglądane

Informacja

Obniżka! Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności Zobacz większe

Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności PWN

PWNW:9788301196264

Nowy produkt

Wydanie: Warszawa, 1, 2018
Copyright: 2017
Redakcja naukowa: Zdzisław Sikorski, Hanna Staroszczyk
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN
Typ oprawy: miękka
Data premiery: 02.10.2017
Redakcja:    Zdzisław Sikorski, Hanna Staroszczyk
Język wydania:    polski
ISBN:    9788301196264
EAN:    9788301196264
Liczba stron:    343
Wymiary:    16.5x23.5cm
Waga:    0.59kg

Więcej szczegółów

Produkt dostępny

87,20 zł brutto

-20%

109,00 zł brutto

Więcej informacji

Chemia żywności Tom 2
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.
Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.

W tomie 2 opisano:

witaminy;
rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze;
nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
toksyny surowców żywnościowych;
dodatki do żywności i suplementy diety;
analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.
Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

20 innych produktów w tej samej kategorii: