Ostatnio przeglądane
Wydanie: 2018Autor: Joanna...
PZWL:9788320055719
Nowy produkt
Wydanie: 2018
Autor: Joanna Dronka-Skrzypczak
Wydawca: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Data premiery: 21.08.2018
Język wydania: polski
EAN: 9788320055719
Liczba stron: 192
Wymiary: 16.8x20.5cm
Produkt dostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Dieta w chorobach autoimmunologicznych
Kontynuacja bestsellera Dieta w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej?
Jeśli sięgasz po Dietę w chorobach autoimmunologicznych. Przepisy, zapewne już wiesz, że należy wyeliminować ze swojego jadłospisu pewne składniki, takie jak gluten, mleko, jajka czy ulubione warzywa i owoce. Z Diety w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej? dowidziałeś się, dlaczego tak ważna dla Twojego zdrowia jest indywidualizacja odżywiania i jakie pociąga za sobą korzyści. Zadajesz sobie teraz zapewne pytania:
Czy naprawdę potrzebna jest aż taka rewolucja żywieniowa, by czuć się lepiej?
Czy będę już na diecie do końca życia?
A co z poranną kawą z mlekiem?
Największą trudnością przy wdrożeniu diety eliminacyjnej nie jest samo wykluczenie produktów, ale poznanie tych, które staną się podstawą nowego codziennego jadłospisu. Rotacja produktów i stosowanie zamienników pomoże urozmaicić dietę, a przede wszystkim wyciszyć układ immunologiczny, zapobiegając powstawaniu nowych alergii.
Książka zawiera bazę przepisów, które pokazują niemal nieograniczone możliwości codziennego komponowania zdrowych i zbilansowanych posiłków opierających się na podstawowych, łatwo dostępnych składnikach. Dzięki zamieszczonym przepisom zobaczysz, że stosując dietę eliminacyjną, możesz wyczarować cuda zarówno na śniadanie, obiad, kolację, przekąski, jak i na romantyczną kolację we dwoje, świąteczny obiad dla rodziny, desery oraz wiele innych okazji.
Wydawnictwo EDRAL. Wörle, E. Pfeiffred. L....
Wydanie: Warszawa, 1, 2024Copyright: 2014Autor:...
Wydawnictwo GalaktykaLiczba stron 288Format...
Wydawnictwo EdraT. Hutchinson, K. Robinsonwyd....