Ostatnio przeglądane
Autorzy:Barbara Gorbacz-Gancarz,...
PZWL:9788320051339
Nowy produkt
Autorzy:Barbara Gorbacz-Gancarz, Eunika Supińska, Ewa Szczepaniak
Wydawnictwo:Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Copyright: 2016
Rok wydania: 2017
Stron: 324
ISBN:9788320051339
Wydanie: 1
Oprawa: karton
Format: B-5
Edycja: Pierwsze wydanie
Produkt dostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
English for Dietetics to pierwszy podręcznik do nauki specjalistycznego języka angielskiego na poziomie B1/B2 wg Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego przeznaczony dla studentów dietetyki. Powstał dzięki współpracy nauczycieli akademickich zajmujących się nauczaniem języka angielskiego z ekspertami z zakresu dietetyki.
Publikacja pomoże poznać język angielski z dziedziny dietetyki oraz ułatwi komunikowanie się z obcokrajowcami – zarówno ze specjalistami, jak i pacjentami.
Zawiera słownictwo i struktury gramatyczne, które pozwolą: przeprowadzić wywiad żywieniowy i ogólnomedyczny, dokonać oceny żywienia i odżywienia pacjenta, omawiać diety i wyrażać poglądy na tematy zawodowe związane z leczeniem dietetycznym.
Poszczególne rozdziały wprowadzają podstawowe pojęcia z zakresu:
* budowy ludzkiego ciała, układów i ich funkcji, ze szczególnym uwzględnieniem układu pokarmowego,
* procesów trawienia,
* chemii i biochemii medycznej.
Ponadto w książce znalazły się narzędzia językowe potrzebne m.in. do analizowania i budowania piramid żywieniowych, układania diet oraz ich weryfikacji, tzw. patient-centred approach.
Nagrania audio zamieszczone na portalu medycyna.pzwl.pl pomogą opanować prawidłową wymowę.
Podręcznik może być wykorzystywany w pracy z nauczycielem, jak i do samodzielnego uczenia się.
Druk: 2023Wydanie/Copyright: wyd. II,...
Wydanie: Warszawa, 2023Copyright: 2009Seria /...
Wydawnictwo MedipageRok wydania 2015Autor...
Dziedzina: Choroby wewnętrzne, Diagnostyka...