Producenci

Ostatnio przeglądane

Informacja

Obniżka! Bromatologia-zarys nauki o żywności i żywieniu Zobacz większe

Bromatologia - zarys nauki o żywności i żywieniu

9788320036039

Nowy produkt

Dziedzina: Żywienie
Autorzy:Henryk Gertig, Juliusz Przysławski
Wydawnictwo:Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Stron: 468
ISBN:9788320036039
Rok wydania: 2006
Wydanie: 1
Oprawa: miękka
Format: 165*235

Więcej szczegółów

Produkt dostępny

143,20 zł brutto

-20%

179,00 zł brutto

Więcej informacji

Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom diet, stosowanym współcześnie, oraz alternatywnym sposobom żywienia.    
Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych uczelni medycznych i innych, które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu, np. dietetycy, pielęgniarki, studenci uczelni rolniczych.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 innych produktów w tej samej kategorii: