Ostatnio przeglądane
Dziedzina: ŻywienieAutorzy:Henryk...
9788320036039
Nowy produkt
Dziedzina: Żywienie
Autorzy:Henryk Gertig, Juliusz Przysławski
Wydawnictwo:Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Stron: 468
ISBN:9788320036039
Rok wydania: 2006
Wydanie: 1
Oprawa: miękka
Format: 165*235
Produkt dostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami. Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom diet, stosowanym współcześnie, oraz alternatywnym sposobom żywienia.
Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych uczelni medycznych i innych, które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu, np. dietetycy, pielęgniarki, studenci uczelni rolniczych.
Wydawnictwo MedpharmKatarzyna Wołosik,...
Wydawnictwo MedpharmBarbara Bednarczyk-Cwynar,...
Dziedzina: PediatriaAutorzy:Lidia Brydak, Irena...
Wydanie: Warszawa, 1, 2008Copyright: 2008Autor:...