Producenci

Ostatnio przeglądane

Informacja

Obniżka! Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw 2019 Zobacz większe

Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw 2022

PZWL:9788320055863

Nowy produkt

Wydanie: 7 zmienione dodruk Warszawa 2022
Autor: Beata Przygoda, Hanna Kunachowicz, Irena Nadolna, Krystyna Iwanow
Wydawca: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Data premiery: 21.02.2019
Kategorie: Dietetyka
Język wydania: polski
EAN: 9788320055863
Liczba stron: 150
Wymiary: 20.5x24.5cm

Więcej szczegółów

Produkt dostępny

87,20 zł brutto

-20%

109,00 zł brutto

Więcej informacji

Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw
Zapotrzebowanie zdrowego człowieka na energię, składniki odżywcze i witaminy jest zróżnicowane i bardzo indywidualne. Zależy od wielu czynników takich jak płeć, wiek, stan fizjologiczny, rodzaj wykonywanej pracy, aktywności fizycznej czy warunków klimatycznych. Aby zachować dobry stan zdrowia codzienna dieta powinna być zbilansowana i urozmaicona oraz składać się z różnorodnych produktów spożywczych.

Nieprawidłowy pod względem jakościowym i ilościowym sposób żywienia może powodować niedobory lub nadmiary żywieniowe a w konsekwencji może być przyczyną wielu chorób dietozależnych.

Tabele składu i wartości odżywczej informują w sposób szczegółowy o tym ile energii, białka, tłuszczu, węglowodanów, błonnika, składników mineralnych i witamin zawierają różne produkty lub potrawy, co jest niezbędne przy prawidłowym komponowaniu poszczególnych dań i całodziennych jadłospisów.

Książka przygotowana we współpracy z Instytutem Żywności i Żywienia w Warszawie. Pomoże wszystkim dietetykom w analizie sposobu odżywiania pod kątem prawidłowości w stosunku do zaleceń żywieniowych, zwłaszcza w sytuacjach, w których ważna jest kaloryczność i wartość odżywcza produktów.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 innych produktów w tej samej kategorii: