Ostatnio przeglądane
N. Peckenpaugh wyd. I polskie, red....
9788376093611
Nowy produkt
N. Peckenpaugh
wyd. I polskie, red. D. Gajewska
694 strony
rok wydania: 2011
format: 190x260, opr. broszurowa
ISBN: 9788376093611
Produkt dostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Podręcznik jest skierowany przede wszystkim do studentów dietetyki oraz kierunków pokrewnych, praktykujących dietetyków, lekarzy wszystkich specjalności medycznych oraz innych pracowników służby zdrowia zajmujących się żywieniem ludzi zdrowych, profilaktyką i leczeniem zaburzeń odżywiania.
W publikacji:
- fachowa i aktualna wiedza z zakresu żywienia i dietetyki oparta na badaniach naukowych
- zalecenia, zasady postępowania oraz porady żywieniowe dla osób zdrowych i chorych
- leczenie dietetyczne cukrzycy, chorób układu sercowo-naczyniowego, nerek i nowotworów
- profilaktyka i leczenie otyłości
- ciekawe opisy przypadków, wskazówki dydaktyczne, pytania sprawdzające
- tabele, ryciny i zestawienia ułatwiające zrozumienie i zapamiętanie przekazywanych treści
Autorzy:Zofia...
Porady lekarzy i dietetykówDziedzina:...
Dziedzina: ŻywienieAutorzy:Barbara...
Wydawnictwo GalaktykaLiczba stron 288Format...