Producenci

Ostatnio przeglądane

Informacja

Obniżka! Dietetyka sportowa. Co jeść, by trenować efektywnie Zobacz większe

Dietetyka sportowa. Co jeść, by trenować efektywnie

GALA:9788375796407

Nowy produkt

Dietetyka sportowa. Co jeść, by trenować efektywnie

Autorzy: Justyna Mizera, Krzysztof Mizera

ISBN: 9788375796407

Wydawca: Wydawnictwo Galaktyka

Wydanie: 2017

Oprawa: miękka

Ilość stron: 216

Wymiary: 165 x 240

Więcej szczegółów

25,55 zł brutto

-43.1%

44,90 zł brutto

Więcej informacji

Dietetyka sportowa. Co jeść, by trenować efektywnie

Dietetyka sportowa to dziedzina, która szybko się rozwija, a wiedza na jej temat powinna być stale aktualizowana. W książce autorstwa Justyny Mizery i Krzysztofa Mizery zamieszczono najnowsze informacje dotyczące węglowodanów, białek, tłuszczów, płynów oraz suplementów. Wszystko to wsparte jest sporą dawką wiadomości o fizjologii sportu, niezbędnych do zrozumienia wielu zjawisk związanych z trawieniem, przyswajaniem składników i działaniem poszczególnych diet. Pozycja ta – na podstawie nowych badań naukowych i wieloletniego doświadczenia autorów w pracy ze sportowcami – obala także wiele mitów krążących wśród osób podejmujących aktywność fizyczną (np. ten, że laktoza powoduje skok cukru we krwi).
Dietetyka sportowa stanowi solidne połączenie teorii z praktyką. Zawiera mnóstwo użytecznych, popartych wiedzą i doświadczeniem wskazówek, które czytelnik będzie mógł wykorzystać.

Autorzy książki to cenieni i znani m.in. z programów TVN, TVP oraz Polsat News polscy specjaliści, pracujący z czołowymi sportowcami różnych dyscyplin. Od 2008 roku pomagają w przygotowaniach olimpijczykom, ponad 30 medalistom mistrzostw świata i Europy, a także osobom amatorsko uprawiającym sport, dzieciom i osobom otyłym. Przez te lata skomponowali ponad 1000 unikatowych diet.

Książka jest doskonałą pozycją dla każdego, kto interesuje się dietetyką w aktywności fizycznej i zdrowym żywieniem z praktycznego punktu widzenia. Jej niewątpliwą zaletę stanowi fakt, że ważne i nie zawsze proste kwestie opisywane są w sposób przystępny dla każdego. Polecamy ją dietetykom, studentom, sportowcom, trenerom, fizjoterapeutom oraz pasjonatom, zarówno tym początkującym, jak i zaawansowanym.

Jeżeli ktoś jeszcze nie wie, że żywienie odgrywa największą rolę w poprawie jakości naszego życia, powinien koniecznie przeczytać tę książkę! Dla sportowców wyczynowych to lektura obowiązkowa. Gorąco polecam!
Andrzej Supron, polski zapaśnik, mistrz świata i Europy, wicemistrz olimpijski, trener i sędzia zapaśniczy

Zdrowa i zbilansowana dieta bardzo pomaga mi w karierze. Z doświadczenia wiem, że osiągnięcie najwyższego poziomu sportowego bez prawidłowego żywienia jest niemożliwe.
Małgorzata Wojtyra, wielokrotna medalistka mistrzostw Polski i Europy w kolarstwie torowym, uczestniczka igrzysk olimpijskich w Londynie i Rio de Janeiro

Jestem przekonany, że bez współpracy z Justyną i Krzysztofem Mizerami pokonanie 240 km w upale sięgającym 47°C byłoby niemożliwe.
Robert Sadowski, ukończył Maraton Piasków (230 km w 7 dni po Saharze) oraz Baikal Ice Marathon (przy temperaturze -20°C, po śniegu i lodzie)

Niezwykle fachowa wiedza, przekazana przystępnym językiem. Autorzy tłumaczą podstawowe reakcje zachodzące w naszych organizmach i obalają mity dotyczące żywienia nie tylko sportowców.
Z przyjemnością czytałam tę książkę, często kiwałam potakująco głową, a kilka razy zdarzyło mi się wynotować nowe, ciekawe wiadomości. Polecam zarówno dietetykom, jak i osobom zainteresowanym sportem.
                                                               Katarzyna Błażejewska-Stuhr, dietetyczka kliniczna, psychodietetyczka

29 innych produktów w tej samej kategorii: