Producenci

Ostatnio przeglądane

Informacja

Obniżka! Dietetyka - żywienie zdrowego i chorego człowieka Zobacz większe

Dietetyka - żywienie zdrowego i chorego człowieka

PZWL:9788320064803

Nowy produkt

Dietetyka - żywienie zdrowego i chorego człowieka

Autorzy: Helena Ciborowska, Artur Ciborowski

ISBN: 9788320064803

Wydawca: PZWL Wydawnictwo Lekarskie

Wydanie: Warszawa, 5, 2021

Oprawa: miękka

Ilość stron: 720

Wymiary: 16.5x23.5cm

Więcej szczegółów

151,20 zł brutto

-20%

189,00 zł brutto

Więcej informacji

Dietetyka - żywienie zdrowego i chorego człowieka

Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka to już piąte wydanie cenionego przez studentów i adeptów dietetyki podręcznika. Zawiera aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjolo­gicznych, zwracający uwagę na ważne problemy współczesnej dietetyki.

W książce omówiono podstawy żywienia człowieka – od znaczenia składników odżywczych przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych. Przedstawiono aktualną klasyfikację diet z ich szczegółową charakterystyką, wadami i zaletami tych diet, a także współczesne możliwości zastosowania ich u pacjenta.

Omówiono również zasady żywienia w wybranych stanach patologicznych np. u pacjentów chorych neurologicznie, kardiologicznie, pacjentów z chorobami metabolicznymi, pacjentów po zabiegach chirurgicznych, czy chorych onkologicznie. Publikacja zawiera również aktualną wiedzę dotyczącą żywienia dzieci i młodzieży, zaburzeń odżywiania w różnych grupach wiekowych i w różnych sytuacjach klinicznych.

Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania dietetyki, został całkowicie zaktualizowany i wzbogacony w nowe treści dotyczące nowoczesnych zasad żywienia człowieka zdrowego i chorego. Oprócz aktualnej zawartości merytorycznej, książka zyskała przejrzystą szatę graficzną i nową okładkę.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

29 innych produktów w tej samej kategorii: