Ostatnio przeglądane
Autorzy:Krystyna Iwanow, Wojciech...
PZWL:978832004965
Nowy produkt
Autorzy:Krystyna Iwanow, Wojciech Kłys, Hanna Kunachowicz
Wydawnictwo:Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Copyright: 2014
Rok wydania: 2015
Stron: 184
ISBN:9788320049657
Wydanie: 2
Oprawa: 205x245
Format: B-5
Edycja: Kolejne wydanie
Produkt dostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Drugie wydanie książki „Dieta bezglutenowa: co wybrać?” zostało napisane przez specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia oraz Instytutu „Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka”. Dostarcza wszechstronnej, aktualnej, ugruntowanej naukowo, ale podanej przystępnie wiedzy o diecie bezglutenowej. Przybliża Czytelnikowi:
· właściwości glutenu
· zasady układania diety bezglutenowej w świetle zaleceń żywieniowych
· wartość odżywczą produktów bezglutenowych
· wymagania dotyczące znakowania gotowych produktów bezglutenowych
· praktyczne zasady przygotowywania potraw bezglutenowych
· aktualne zalecenia do stosowania diety bezglutenowej
Publikację wyróżnia obszerna część tabelaryczna z danymi o wartości energetycznej i zawartości składników odżywczych w produktach naturalnie niezawierających glutenu oraz w produktach bezglutenowych wytworzonych przemysłowo.
Książka powstała z myślą o chorych na celiakię i inne choroby glutenozależne, dietetykach, a także osobach gotujących (zawodowo lub w domu).
L. Chevallierwyd. II 384 stronyrok wydania:...
Praktyczny poradnik dla rodziców.Autorzy:Hanna...
Wydawnictwo GalaktykaLiczba stron 288Format...
Autorzy:Mirosław Jarosz, Janusz Ciok, Wioleta...