Ostatnio przeglądane
Dziedzina: ŻywienieAutorzy:Barbara...
9788320034219
Nowy produkt
Dziedzina: Żywienie
Autorzy:Barbara Bułhak-Jachymczyk, Grażyna Nowicka, Bogumiła Panczenko-Kresowska
Redaktor naukowy:Mirosław Jarosz, Barbara Bułhak-Jachymczyk
Wydawnictwo:Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Stron: 464
ISBN:9788320034219
Rok wydania: 2008
Wydanie: 1 - 3 dodruk 2023
Oprawa: miękka
Format: B5
Produkt dostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Książka jest dziełem obejmującym najbardziej aktualne normy żywienia dla ludności Polski. Jest wynikiem badań i analiz zespołu pracowników Instytutu Żywności i Żywienia, popartych najnowszymi doświadczeniami i osiągnięciami uczonych z całego świata.
Książka składa się z dwóch części. Część pierwsza jest w całości poświęcona podstawowym składnikom pokarmowym oraz witaminom, składnikom mineralnym oraz wodzie i elektrolitom. W części drugiej autorzy odnoszą się do następujących zagadnień: zastosowanie norm w ocenie spożycia na poziomie indywidualnym i grupowym, normy żywienia w planowaniu spożycia żywności, normy na energię, rola żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze oraz chorobom przewlekłym, suplementy diety, żywność genetycznie zmodyfikowana.
Wydanie: 2018Autor: Joanna...
Wydawnictwo EDRAL.B. Jorde, J.C. Carey, M.J....
Wydawnictwo EDRAM. Szpindaliczba stron...
Autorzy:Mirosław Jarosz, Janusz Ciok, Wioleta...