Producenci

Ostatnio przeglądane

Informacja

Obniżka! Normy żywienia człowieka-podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych Zobacz większe

Normy żywienia człowieka-podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych

9788320034219

Nowy produkt

Dziedzina: Żywienie
Autorzy:Barbara Bułhak-Jachymczyk, Grażyna Nowicka, Bogumiła Panczenko-Kresowska
Redaktor naukowy:Mirosław Jarosz, Barbara Bułhak-Jachymczyk
Wydawnictwo:Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Stron: 464
ISBN:9788320034219
Rok wydania: 2008
Wydanie: 1 - 3 dodruk 2014
Oprawa: miękka
Format: B5

Więcej szczegółów

Produkt dostępny

89,25 zł brutto

-25%

119,00 zł brutto

Więcej informacji

Książka jest dziełem obejmującym najbardziej aktualne normy żywienia dla ludności Polski. Jest wynikiem badań i analiz zespołu pracowników Instytutu Żywności i Żywienia, popartych najnowszymi doświadczeniami i osiągnięciami uczonych z całego świata.
Książka składa się z dwóch części. Część pierwsza jest w całości poświęcona podstawowym składnikom pokarmowym oraz witaminom, składnikom mineralnym oraz wodzie i elektrolitom. W części drugiej autorzy odnoszą się do następujących zagadnień: zastosowanie norm w ocenie spożycia na poziomie indywidualnym i grupowym, normy żywienia w planowaniu spożycia żywności, normy na energię, rola żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze oraz chorobom przewlekłym, suplementy diety, żywność genetycznie zmodyfikowana.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

30 innych produktów w tej samej kategorii: